Svet-Stranek.cz
Czech collector reels,Czech sammler Rolle
ČESKOSLOVENSKÉ SBĚRATELSKÉ NAVIJÁKY -  TOKOZ

První český klub rybářské historie - výstavy:Czech collector reels,Czech sammler Rolle

První český klub rybářské historie - výstavy

Název klubu je PRVNÍ ČESKÝ KLUB RYBÁŘSKÉ HISTORIE

S nápadem založit tento klub přišli pánové Karel Urban a Jaroslav Čapek.Po několika schůzkách se rozhodli i pro registraci klubu na Ministerstvu vnitra.Pan Čapek vypracoval všechny potřebné písemnosti k registraci a spolu s K.Urbanem a Z.Sýkorou  klub  dne 28.1. 2003  zaregistrovali.

Důvodů ,které vedly k založení tohoto klubu , bylo několik.Chceme důstojně uchovat rybářské pamětihodnosti pro příští generace rybářů.Seznamovat rybářskou mládež s historií vývoje rybářských potřeb pro hlubší a citlivější pochopení  rybářského sportu .Vytvořit katalog a internetové stránky  českých výrobců rybářských potřeb pro informaci dalších sběratelů u nás ,ale i v zahraničí.

Předsedou klubu je pan Jaroslav Čapek,místopředsedou pan Milan Slovák a kronikářem je pan Miloš Vítů. Klub má v součastnosti 10 členů z různých částí Čech a Moravy.

Od roku 2002  se prezentoval náš klub svojí expozicí , která čítala cca 800 sběratelských navijáků různých značek a cca 300 prutů ze sbírek členů klubu na rybářské výstavě  RYBÁŘ PRAHA  2002,2003 a 2004 na výstavě SBĚRATEL 2003 na  VÝSTAVĚ RYBÁŘSKÝCH TROFEJÍ UHERSKÉ HRADIŠTĚ 2004 a výstavě RYBAŘENÍ BRNO 2003  a 2004.

Dne 4.10. 2005 přibližně 75 let od zahájení výroby rybářských potřeb ve firmě Rousek uspořádal klub svojí nejvýznamnější výstavu v kolébce rybářské produkce Ždáru nad Sázavou. Název výstavy prezentuje vše - Vývoj rybářských potřeb v Čechách a na Moravě aneb začalo to od Rouska. Zde prezentovali všichni členové klubu svoje sbírky v jeden celek a tak se podařilo vytvořit největší kolekci českých věcí .Jako doprovodnou výstavu vytvořili i kolekce sbírek zahraničních značek.Třešničkou na pomyslném výstavním dortu byla vernisáž výstavy,kam byli pozváni dosud žijící  potomci význačných českých výrobců rybářských potřeb. Za firmu TAP pan Adolf Tlustoš, za firmu Rousek pan Josef Rousek, za firmu Vlček Přepeře dcery pana Vlčka paní Mráziková a paní Loflerová, za firmu Paulát Strmilov pan Mojmír Paulát a pan Steininger, za firmu Tokoz náš velký kamarád pan Jindřich Jílek .Z rukou předsedy klubu převzali krásné vázy se znakem jejich značky a čestné členství v klubu.Tato výstava měla velkou odezvu u představitelů města , v médiích ,ale i u návštěvníků.

 Také klub navštěvuje mezinárodní burzu sběratelských rybářských potřeb v Holandském Eindhowenu kde prezentuje klub a české navijáky a ostatní potřeby před širokou evropskou sběratelskou veřejností.
návštěvníků stránky
celkem221 217
tento týden145
dnes82